FÅ INSPIRATION TIL KUNST TIL HAVEN


Derfor er planter ikke, hvad din have mangler

Haven er ikke bare et sted, der skal vedligeholdes, men et sted der skal nydes. Planter har en stor betydning for din have, men det er ikke det vigtigste. Om du har masser af bede eller en simpel græsplæne, så er det vigtigste, at den kan bruges og nydes til fulde. Det kræver, at du bruger de rette elementer til at gøre din have til et sted, der er rart at opholde sig.

Martin Cook, gartner og medvirkende i BBC2’s “Gardener’s World” forklarer i udsendelsen, hvordan skulpturer i granit med mere kan være med til at forvandle haven.

Der er mange moderne og trendy måder at gøre din have både indbydende og brugbar på. Planter er smukke, men hvis man ikke har tiden til at holde haven ved lige, kan skulpturer være et alternativ. Disse kan give haven noget personlighed og charme, hvad enten det er en avanceret eller simpel have. Skulle du have mange bede i din have, kan disse skulpturer stadig komme til sin ret og være med til at give et trendy look. Skulpturer er også gode i de kolde måneder, hvor haven ellers godt kan virke lidt trist. Skulpturer er en rigtig god måde at gøre haven flot på med kun meget lidt vedligeholdelse.

 

Det japanske touch

Der findes mange smukke skulpturer til haven, men en af de helt store trends i øjeblikket er inspirationen fra den japanske have. Med dens enkelthed og rene linjer giver det haven et moderne look, et behageligt flow og et smukt udseende, der gør haven hyggelig at opholde sig i. Med inspiration fra begreber som feng shui, giver denne stil en følelse af sindsro og en fredfyldt stemning. Med stilfulde elementer som lanterner og vandsten, kan det rislende vand og behagelige lys være med til at skabe en behagelig stemning i hele din have. En smuk vandsten med den rette springvandspumpe giver din have et naturligt liv, hvor lyden af det rislende vand er med til at skabe en afslappet atmosfære.

 

Ægte håndlavede Japanske Lanterner

 

 

Marokkanske fliser

Er du mere til det varme sydlandske look, er krukker og marokkanske fliser et alternativ. I udestuen eller den overdækkede terrasse er fliserne et oplagt valg. De smukke fliser skaber et unikt og eksotisk look, som kan blive fuldendt sammen med de rette krukker og klassiske figurer i marmor. Fliserne er naturligvis også smarte inden døre, f.eks. í entreen eller køkkenet. Sydlandsk Marmor og Granit importerer disse unikke fliser direkte fra Marokko og kan give det unikke touch, du søger.


Elegant havebord og stole, der skaber hygge

 

Møbler

For at opfordre dig selv til at bruge haven noget mere er det vigtigt med steder, hvor du kan opholde dig. En bænk placeret i skyggen kan være et behageligt sted at nyde sommervarmen, mens et bord og stole er det perfekte sted, hvis du skal have gæster. Vi har en tendens til at få brugt vores have mere, hvis vi har et bestemt sted at opholde os. En bænk sammen med nogle krukker ved din hoveddør, ser ikke kun smart ud, men er også praktisk i tilfælde af at store vinterstøvler skal snøres, eller du kan stille varerne dig, mens du låser døren op.


Havebord og bænk i granit skaber et tidløst look

 

På altanen og i de små haver

Om din have er stor eller lille, så kan disse ideer sagtens inkorporeres - selv hvis du ikke har meget mere end en altan. Med en lille have kan det være svært at få plads til meget, men med de rette blomsterkrukker kan du få plads til mere. Store blomsterkrukker er til mere end blot blomster, så går du med drømmen om egne jordbær, bærbuske eller friske krydderurter, så er krukkerne en oplagt mulighed. Derudover så giver krukkerne et flot æstetisk look, der er meget moderne. En anden fordel er, at de kan flyttes rundt, hvilket hurtigt kan blive nødvendigt på små kvadratmeter.

 

Haven til den travle hverdag

I en hektisk hverdag kan det være svært at få tid til det hele, og derfor er haven for mange ikke en prioritet. Det kan være svært at kombinere ønsket om en pæn have med mangel på tid eller lyst til de mange bede. Derfor er kunst i granit en god måde at skabe en hyggelige have på, der ikke kræver meget vedligeholdelse. Nyd en smuk have med masser af hygge og kun lidt vedligeholdelse med elementer som vandsten og granit skulpturer.

 

Om haven er stor eller lille, så er disse gode eksempler på, hvordan du kan skabe en unik have, der passer til din stil, din tid og din personlighed.

 

Smuk vandsten i rene linjer

 

Top